Læs en bog, se en video og lær selv


De fleste mellem- og store VIRKSOMHEDER behøver ikke at lede længe, de BESIDDER SELV DEN MASSE AF VIDEN der kan hentes hos konsulentvirksomheder.

Og de mange medarbejdere der besidder en specialviden, indenfor enkelte områder, vil gerne ’bruges’ – REDUCER KONSULENT TIMER.

OK, du skal ikke bare læse en bog (se en video) … du skal læse en bog systematisk, på en måde, så du altid vil huske det essentielle af indholdet.

… og så skal du mødes i en gruppe, styrke erfaringerne, beskrive en plan for ibrugtagning og sætte det i gang – alt sammen, med fuld opbagning og absolut fokus på emnet med feedback.

Sådan kan du læse en bog, ved at understrege, noterer, resumerer og ved kort, at beskrive konkret, hvordan den nye læring kan anvendes i dit område. Denne øvelse gennemføres ved hvert afsnit.

Udarbejd en kompetence matrix, med navne på medarbejdere i afdelingen og de kompetencer der ønskes.

Skriv ’hvem der kan’ og ’hvem der skal’ … og lad så ganske enkelt, ’den der skal’ KOMME I MESTERLÆRE.

DET KAN VÆRE AT STYRKE EVNER I FACILITERING (læs/se og deltag som ’føl’, lad ’mester’ bruge en model, hvor der, 1) først vise HVAD/HVORDAN, 2) da forklare HVORDAN OG HVORFOR specielt. 3) prøv nu selv (mester evaluerer).

Hold 5 minutters møde ved tavlen en gang om ugen og forpligtige 'de der skal', til selv at efterspørge (blive grønne).

Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • LinkedIn Social Icon