top of page

Rusk i din trojka- og kom nærmere det du ønsker


Tror du på, det er en fordel at ha´ en standard*?

Tror du på det kræver en periode, før alle er med på den?

Tror du på, at forbedringer- og ’kravet’ om effektiv træning, ofte kommer fra medarbejderne** selv?

… oplever du derimod, at det er hos dine chefer, modstanden ligger?

Reflekterer du nogle gange over, hvad denne modstand kan skyldes – og har du mod til, at ruske i din trojka*** – og sætte dig for bordenden.

Modstand er ikke noget mennesker er født med – modstand kan opstå, når noget ikke kan falde på plads. Måske er der for mange opgaver – måske er der ingen systemer, der kan lette arbejdsopgaverne – måske er der ingen eskaleringsplan – måske er der for lidt uddelegering – måske skal i begynde der.

… er du i tvivl om, at dine medarbejdere har tid, at det ikke lige ligger til ’højrebenet’, at de selv driver forbedringer, finde best practice, dokumenterer deres arbejdsprocesser, standardiserer og træne kolleger 1:1, i arbejdstiden.

… der findes virksomheder, der ikke har været bange for at sætte et medarbejder-drevet program i gang alligevel. Sæt en ramme og lad medarbejderne forbedre.

… skel til de ’10 FORBEDRINGS-GRUNDSYN’:

Tror du på det er svært? Så har du ikke ret! – Det er ikke svært, det varer bare tid!

Som øverste leder, skal du indledningsvis søge fuldkommen enighed / opbagning hos min. 2 personer i ledergruppen (en trojka).

Talenterne (driverne), er hos jer selv – de skal bare ha´ et skub i den rigtige retning.

Et program, behøver ikke at være helligt – Måske er i stærke nok til selv, hurtigt at tage styringen og minimere investeringer til dyre konsulenter. Frem for alt, skal det tilpasses til jeres kultur, det bliver det jo, erfaringsmæssigt alligevel.

Lad medarbejderne få en finger med i spillet- flyt dig væk fra bordenden og tilbage til langsiden igen.

____________________________

*En standard er en forudsætning for at justere (forbedre) – Har du ikke en standard, arbejder du i blinde og du har ikke noget at måle ud fra.

____________________________

**Dine medarbejderne fra marken er ofte så forandringsparate, at de efter en vagtfri periode, står og tripper, efter, hvad der nu er forbedret, siden sidst de var her- og hvad de nu skal trænes i (være forandrings-parate til)?

____________________________

***trojka, (russ., afledn. af troje 'tre'), i overført betydning en betegnelse for tre personer, der i fællesskab deler og udøver magten i en stat eller organisation (Thor Lund Kure: trojka i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 2. oktober 2018 fra – http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=174491

(Som øverste leder, skal du indledningsvis søge fuldkommen enighed / opbagning hos min. 2 personer i ledergruppen).

_____________________________

Søren Thrane

ThraneConsulting

thrane@t-c.dk

52 30 72 04

_____________________________

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page